• lumini de scena trupa live

Sunt luminile pentru scena o investitie buna?

Cand cineva organizeaza un eveniment, nu doar ca se asigura ca totul sa fie la locul lui, ci adauga tot ce este nevoie pe lista pana cand spatiul inchiriat nu devine nici prea incarcat, nici prea gol. Aici vorbim despre detaliile tehnice de care un om se poate ocupa atunci cand organizeaza ceva.

Este dificil sa se planifice pas cu pas cum o incapere trebuie sa arate, cum fiecare lucru, oricat de mic, trebuie aranjat, cum aparatura de sonorizare este plasata la locul ei si rasuna la fel de bine si in fundul salii, si asa mai departe. Toate acestea sunt detalii foarte importante pentru reusita unui eveniment, mai ales unul important. Abia dupa ce toate acestea sunt bine puse la punct, intervin notiunile de “extra”. Un eveniment important nu trebuie sa fie simplu, dar nici incarcat cu prost gust, ci la limita, acolo unde este suficient. Dupa ce tipul de muzica ce va debuta este ales, apare si noitunea de lumina de scena.

Chit ca este vorba de un DJ sau de o formatie, oamenii aceia au nevoie de ceva care sa intretina atmosfera, pe langa munca pe care o depun din punct de vedere fizic. Aici ei apeleaza ori la lumini, ori la tuburi de fum, ori la alte mici lucruri menite sa mentina atentia si interesul invitatilor. Luminile de scena sunt facute pentru a pastra legatura dintre formatie/ DJ cu publicul. Jocurile de lumini a rolul de a capta frecvent atentia celor din jur. Daca este vorba de o formatie, luminile vor fi pozitionate atat pe cei care interpreteaza piesele pe scena, cat si pe oamenii care danseaza, pentru a le da o senzatie de energie. Sa nu uitam ca aceste lumini mentin membrii trupei in centrul atentiei prin multiplele culori ce se revarsa asupra lor constant. Daca este vorba de un DJ, aceste lumini au un rol similar cu cel destinat unei formatii, insa diferenta e ca acesta nu se foloseste de lumini doar pentru a se pune in centru, ci pentru a ii pune pe toti in centrul atentiei.

Un astfel de pachet, in mare, trebuie sa contina aceste componente cand vine vorba de lumini de scena:

  1. Moving-head-uri Stairville MV 250 H – 2 buc
  2. Lasere Stairville ColorStar 50 red & green – 1 buc
  3. Masina de fum Stairville SF-1500 – 1 buc
  4. Lumini ambientale Eurolite Light-Maxx Led Par 64 – 8 buc
  5. Schela lumini 4.5m/3m Showtec Light-bridge – 1 buc
  6. Tehnician lumini.

Luminile de scena au fost mereu vizate pe lista oricui ofera evenimente importante si asa vor fi si in continuare fiindca nu doar ca au un aspect placut, ci si energizeaza

2017-10-02T11:02:13+00:00