• trupa live evenimente

De ce sonorizarea evenimentelor trebuie sa fie perfecta?

Un eveniment este catalogat drept reusit dupa mai multe criterii. Unul din acestea il reprezinta si sonorizarea evenimentului, fara de care , cel mai probabil, totul s-ar duce de rapa. Un eveniment important necesita fiecare detaliu pus la locul lui, iar numarul de abateri daca se poate sa fie nul, de aceea pentru organizarea unui astfel de eveniment se munceste pana ce totul iese ca la carte.

Pentru a obtine o sonorizare impecabila si care sa nu starneasca nemultumiri, trebuie apelat la un profesionist. Totul se face cu aparatura speciala, profesionala, care sa se potriveasca cu sala si marimea ei. Acestia sunt niste factori definitorii pentru ca evenimentul sa fie bine sonorizat in toate culturile lui.

Aparatura de obicei difera in functie de firma care este angajata. Un exemplu de aparatura care este calitativa si da rezultate bune pe unde este utilizata arata in felul urmator:

1. mixer Dynacord Powemate 1000-3, putere 2x1000W;
2. boxe marca RCF, model ART 725, putere 750W/buc (4 buc/eveniment);
3. subwoofere marca Dyncord, tip A118, putere 500W/buc (4 buc/eveniment);
4. microfoane wireless marca Shure, model Beta 58a (2buc/eveniment);
5. stative boxe si alte accesorii.

Acestea sunt “ingredientele” pe care fiecare firma de sonorizare ar trebui sa le includa. Bineinteles, firma de la care provin si bucatile care se inchiriaza variaza, dupa cum am zis mai sus, de tipul evenimentului. O nunta, de exemplu, se va folosi de o aparatura mai numeroasa si mai puternica, deoarece, in cele mai multe cazuri, se merge pe varianta de trupa, care, pentru a intretine atmosfera, trebuie sa se faca inteleasa. Un botez, un majorat, un bal sau alt tip de eveniment au de asemenea nevoie de o sonorizare perfecta. Nimeni nu doreste sa se confrunte cu senzatia de puricaturi pe care le dau niste boxe pentru ca volumul este prea ridicat si, de asemenea, nu este placut pentru nimeni ca muzica sa se auda incetosata, ci cat mai clar.

In general, un eveniment a carui sonorizare iese perfect, este la randul lui, un eveniment reusit, fiindca oamenii din spatele invitatilor se chinuie din rasputeri sa mentine o atmosfera placuta si adecvata.

2017-09-26T08:08:56+00:00